Ezt tényleg be lehet tartani!



Barátnőm egy szakértőtől hallotta, hogy figyeljen erre a 4 dologra és biztosan sikeres lesz a fogyókúrája.

Csak elérhető célt szabad kitűzni magunk elé!

Ne kezdjük azzal, hogy 1 hét alatt majd 5 kilót adunk le. A heti fél kilós cél az, amit bárki nagyobb éhezés nélkül elérhet. Így lesz majd tartható az elért régen áhított súly. Könnyű így elkerülni a jojo effektust.

Kerüljük a cukrászdákat, pizzázókat!

Tudatosan ne menjünk fagyizóba, hamburgerezőbe sem, ha komolyan gondoljuk a diétát. Ez lehet az alapja a folyamatos fogyásnak.

Írjunk saját fogyi tervet!

Az étrendet határozzuk meg először. Könnyű húsok, tojás, zöldségek, gyümölcsök legyen a menü alapja. A szénhidrátot ne hagyjuk el teljesen, arra is szüksége van a szervezetnek még diéta idején is. A tejtermékekből válasszuk a zsírszegényeket, ez is fontos eleme fogyi étrendünknek. A mozgásban is tűzzünk ki reális célt. Ne akarjunk rögtön 10 kilométert lefutni. Kezdjük 20 perc erősebb sétával, és 1 hét után térjünk csak rá az igazi futásra.

Diéta naplónk pontjaival jutalmazzuk magunkat, ne édességgel!

Csináljunk naplót a fogyókúráról. Írjuk bele mit ettünk, hol hibáztunk, mennyit mozogtunk. A nap végén pontozzuk magunkat 1-10-ig. Óriási jutalom egy szép nyolcas vagy kilences, jobb,mint egy szelet csoki.

Fontos még, amit barátnőm maga tapasztalt ki, hogy hetente 2-3 kocka csoki, vagy 1-2 túró rudi megengedhető. Így csökken az édes íz utáni vágy, de a fogyást ilyen kis mennyiségű édesség nem gátolja.

Barátnőm 2 hónapig diétázott ilyen keményen és leadott 6 kilót. Most már kicsit lazábbra veszi, picit több szénhidrátot eszik, de az egész diéta egyik legfontosabb részét, a napi 2 liter víz ivását már sosem felejti el.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!