Erre sokan nem is gondolnak, pedig veszélyes!



Manapság nem tudunk meglenni az okostelefonjaink nélkül, szó szerint mindenhová magunkkal visszük, még a mosdóba is, amikor a kis, vagy a nagy dolgunkat végezzük. Hogy miért? Jó kérdés…

Talán azért, mert mindig történik valami, amiről értesülnünk kell, amit követünk, ami érdekes. Természetesen az sem jó, ha könyveket, magazinokat viszünk be, és azokat olvasgatjuk.

A gondot az jelenti, hogy a rengeteg kórokozó, ami a mellékhelyiségben van, idővel megtelepedik a könyveken, folyóiratokon, vagy akár a telefon képernyőjén is, nem mintha az már nem lenne eléggé szennyezett, hiszen orvosi vizsgálatokkal igazolták, hogy a mobiltelefonok a legszennyezettebb használati eszközök közé tartoznak.

Többek között E.coli és Salmonella baktérium is megtapadhat a telefonodon, amit naponta több alkalommal is kézbe veszel. Hiába mosol kezet, ha a telefonodon számtalan baktérium van, így gyorsan, már az első érintés után visszakerülnek a kezedre a kórokozók.

De a telefon nem csak pötyögésre jó, ha telefonálás közben az arcodhoz, a szádhoz teszed a készüléket, könnyedén bejuthatnak a szervezetedbe a baktériumok, vírusok.

Ezért nem tanácsos magaddal vinned a mosdóba a mobilodat, mert számtalan baktérium telepedhet meg rajta. Inkább hagyd kint, és időnként antibakteriális törlővel töröld le, ezáltal is csökkentve a fertőzésveszélyt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!