A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója nyilatkozott.Vannak, akik aláírást gyűjtenek, hogy egyáltalán ne legyen tűzijáték augusztus 20-án. Ám ez a kezdeményezés úgy tűnik nem befolyásolja a döntéshozókat. Nemhogy elmaradna, helyette soha nem látott méretű, grandiózus esemény előkészítésébe kezdtek. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán egy podcastban arról beszélt, hogy Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni idén augusztus 20-án, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.
Idén újítás, hogy már egy nappal Magyarország születésnapja előtt és egy nappal utána is rendezvények tucatjain lehet majd részt venni. A főváros egészét érintő, háromnapos Szent István-napi programsorozattal az ügynökség új hagyományt szeretne teremteni. Guller arról is beszélt, hogy a járványügyi előírásokat be fogják tartani. 

A 2019-es ünnepség képe

Korábban a  Magyar Hírlap  úgy írt az idei tűzijátékról, hogy 'akár a pandémia utáni újrakezdést is szimbolizálhatja majd Magyarország számára”. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!