Sokaknál kiverte a biztosítékot a világhírű színész: segélycsomagokat vitt egy menekülthajóra.Családjával Toszkánába érkezett nyaralni, de miután értesült róla, hogy több mint 100 menekült vesztegel egy segélyhajón az olaszországi partoknál, inkább odament.

Egyértelmű, hogy a hét hollywoodi sztárja nem más, mint a 69 éves Richard Gere, aki képes volt félbeszakítani toszkán nyaralását csak azért, hogy segélycsomagokat vigyen egy a Földközi-tengeren vesztegelő menekülthajóra – közli a hírt és a színészről készült fotókat a Daily Mail.

Richard Gere a családjával (Alejandra Silva újságíró feleségével és pár hónapos kisfiával) érkezett Olaszországba, amikor megtudta, hogy Málta és Olaszország már egy hete nem enged kikötni egy olyan spanyol segélyhajót Lampedusa szigetén, amelynek a fedélzetén 121 Líbián át menekült ember van. A menekülteket a tengerből mentették ki.

Az Open Arms nevezetű segélyhajó egy spanyol szervezethez tartozik, Matteo Salvini pedig azt nyilatkozta, hogy ezért Spanyolországnak kellene a hajó utasait befogadni.

Gere pénteken élelmiszert és vizet juttatott a hajóra, illetve adománygyűjtésbe kezdett.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!