Etnikai érvekkel próbálja elkerülni a gyerekek előtt gyilkoló orvos kiadatását.



A gátlástalan ügyvéd, Lucian Negrutiu a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román férfi ügyében etnikai érvekre hivatkozva kérte Románia legfelsőbb bíróságától, hogy védence kiadatását utasítsa el.
Az indok: Magyarországon ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben.

Azzal is érvelt, hogy a gyilkos beismerte „sajnálatos” tettét, és ezért vele szemben ellenséges közhangulat alakult ki.
Vajon milyen lenne egy ilyen ügyvéd környezetében a közhangulat, ha éppen az ő családját mészárolták volna le?
Szerinte védence a kiadatása esetén embertelen és megalázó bánásmódban részesülne.
Amikor ez az aljas gyilkos bement egy család otthonába pisztollyal a kezében, előre megfontolt szándékkal gyilkolni, ő emberséges volt?

Lövéseivel nem egy ember, hanem egy egész családot életét elvette! A súlyos sérüléseiből felépülő apa és a gyermekek ezt a sérülést és súlyos terhet hogy viselik el? Nehogy már egy gátlástalan ügyvéd szentet csináljon egy gyilkosból!
Negrutiu azt is mondta, hogy a gyilkost fenyegetések érték az állampolgársága és nemzetisége miatt is, és hogy önmagára is veszélyes, hiszen azért hozta magával fegyverét Romániába, hogy véget vessen az életének, aminek a kockázata nagyon megnőne, ha ellenséges környezetbe kerülne.
A gyilkos szerint a kiadatása „gyávaság” lenne a román hatóságok részéről, és szeretné, ha Romániában ítélkeznének felette, ahova azért tért vissza, mert „román földön akar meghalni”.

A Magyarországon dolgozó román orvos augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A Kolozsváron elfogott orvos kiadatását jóváhagyta a kolozsvári ítélőtábla, a gyanúsított azonban fellebbezett a döntés ellen a legfelső bíróságon.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!