A mintegy 10 ezer jégtömbből épülő szálloda teljes kihasználtsággal működik.



Évről-évre, minden esztendőben felépítik a Fogarasi havasokban az egyedülálló jégtemplomot és a jéghotelt.

A 2000 méter magasan lévő Bâlea-tó szomszédságában létrehozott épületek bárki előtt nyitva állnak, de nem árt számításba venni, hogy csak felvonóval közelíthetőek meg, mivel ebben az időszakban a transzfogarasi utat lezárják.
Az ökomenikus jégtemplom vallási felekezettől függetlenül várja akár azokat is, akik keresztelőt, vagy esküvőt szeretnének itt tartani (mindkettőre akadt már több példa is). 


A templommal együtt szállásokat is építenek. Vízkeresztkor megszentelik a tó vizét, ahonnan a jégkockákat kivágják. A mintegy 10 ezer jégtömbből épülő szálloda teljes kihasználtsággal működik télen, ami nem csoda, hiszen hatalmas hó várja a síelőket.

A szálloda koncepciója évről-évre változik. tavaly az asztrológia van a középpontban - vagyis minden szoba egy-egy csillagjegy stílusának megfelelően készült el.

 

A hotel teljesen jégből épült. A szobák hőmérséklete mínusz 2 és plusz 2 fok között változik - melegnek éppen nem nevezhetjük.

A hotel speciális hálózsákot, és állatbőrből készült takarókat bocsát a vendégek rendelkezésére, így nem kell megijedni az alacsony hőmérséklettől. Mindenki túléli a fagyos éjszakát!

Egy éjszaka egy kétágyas szobában megközelítőleg 100 euróba kerül.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!