Saját fejlesztésű érelmeszesedést gátló oltása miatt egy év börtönre ítélték és 6 millió forint pénzbírsággal sújtották Horváth István orvos-biológus akadémiai doktort, a koleszterin antigén antitest és a művér feltalálóját, mert a bíróság szerint engedély nélkül állította elő és adta át embereknek. Emberen végezhető kutatás szabályainak megszegése miatt ítélték el. A büntetést 3 évre felfüggesztették.Az eljárás névtelen feljelentés alapján indult még 2011-ben. Emberen végezhető kutatás szabályai megszegésében találták vétkesnek.

Dr. Horváth István a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, 40 évig vezette az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet (OBNI) szerológiai osztályát. A nyolcvanas évek közepén jött rá, hogy az érelmeszesedés és érszűkület egyik kiváltó oka nem az egyébként létfontosságú koleszterin termelődése, hanem az azt a szervezet számára felhasználhatóvá tevő antitestek hiánya, vagyis az érelmeszesedés oka a koleszterin anyagcserezavara.

Ezért kifejlesztett egy antitest-termelést fokozó oltóanyagot, amivel 2005-ben Genfben a találmányi világkiállításon aranyérmet nyert. Mivel feltalált vakcinát nem sikerült engedélyeztetnie, mert az ehhez szükséges – embereken végrehajtandó – tesztekhez nem kapott állami támogatást, így a hozzá forduló embereket engedély nélkül segítette hozzá az oltóanyaghoz.
Rengetegen számoltak be a szer áldásos hatásairól, és voltak néhányan, akiken nem segített. Közülük az egyik feljelentést tett, ahogy ez már lenni szokott.

A felfedezés, ami csak Magyarországon 15 ezer életet menthetne meg évente, óriási szálka a gyógyszergyárak szemében, akik milliárdos üzletektől esnének el, ha Horváth Professzor úr szérumát megkapják az emberek. Inkább megpróbálják kóklernek és csalónak kikiáltani, pedig emberek százezreinek életét lehetne megmenteni ezzel a világraszóló találmánnyal. A Professzor nem adta el sem Kínának, sem Amerikának az oltóanyagot, mert azt akarja, hogy itthon maradjon és hazánkat, a magyar embereket gyógyítsa és gazdagítsa ezzel, mégsem értékelik ezt a gesztust és a vakcinát sem!FELHÍVÁS!
TÁMOGASSUK MINDANNYIAN AZ ÖSSZEFOGÁST!
Csatlakozzon és terjessze ezt a felhívást, hogy összefogjon az ország Dr. Horváth István Akadémikus Professzorért. Mentsük meg világhírű találmányát az emberi életek megmentése érdekében.
Ha egyetért lájkolja és ossza meg ezt az oldalt: https://www.facebook.com/FogjunkOssze

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!