Egy év 8 hónap börtönbüntetést kapott.



A Népszabadság volt főszerkesztője 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott halálos gázolás miatt, mert elütött egy biciklist, és utána elhajtott. A biciklis később meghalt.
Murányi Marcell 2015 március végén sodort el egy kerékpárost autójával, aztán elhajtott, de később visszament a helyszínre. A biciklis a baleset után meghalt a kórházban.

Az igazságügyi orvosszakértői szerint az 59 éves férfinek a baleset miatt betört a koponyája és agyzúzódása is lett. A történteket megírták az újságok, és a főszerkesztő ezután lemondott posztjáról.
Murányi azt mondta, hogy puffanást halott, de azt hitte, hogy a csomagtartójában borult fel egy doboz. Egy másik vallomásában pedig a vérnyomására is hivatkozott, ami lelassíthatta a reakcióidejét.

Tavaly, első fokon halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 2 évre eltiltották a járművezetéstől, de segítségnyújtás elmulasztásában nem találták bűnösnek, mert később visszatért a helyszínre, és így bizonyítottság hiányában felmentették.

Az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy sajnálja, ami történt. Az elsőfokú bíróság ítéletét másodfokon annyiban változtatták meg, hogy a járművezetéstől eltiltás idejét két évről két és fél évre emelték, de a felfüggesztett büntetést meghagyták. Az ítélet jogerős.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!