Szomorú részletek derültek ki a 4 halálos áldozatot követelő balesetről.



A győr-szabadhegyi iskola két elismert tanára, Wöller László és Wöller Lászlóné Erika (az előbbi korábban az intézmény vezetője is volt), s egy baráti házaspár hunyt el a hétfői mezőörsi balesetben. A pedagógusok ültek hátul.

Fekete zászló, mécsesek, csend és szomorúság tölti meg a győri „piros' iskola auláját. Laci bácsit és Erika nénit emlegeti mindenki. Mert bár két éve nyugdíjba vonultak – együtt, ahogy a pályájukat is kezdték fizikatanárként –, de az utolsó pillanatig részesei voltak iskolájuk életének - írja a kisalföld.hu. Erika tavaly még óraadó volt, idén augusztusban pedig az órarend összeállításánál is segített.

A mezőörsi balesetről hétfőn olvashattak, az éjjeli helyszínelésig annyit lehetett tudni, két győri házaspár az elszenvedője a tragédiának. Kedd délig sokan reménykedtek abban, hogy a szállingózó hír mégsem igaz, hisz „Laciéknak nem ilyen autójuk volt'. Nem ilyen autójuk volt, de nem is Wöller László vezetett, hanem jó ismerősük, Zoltán. A tragédia mozaikjai sajnos összeálltak.

Wöller Lászlóra és Erikára emlékeznek iskolájuk aulájában

Kicsit visszaugrunk az időben, Wöller Lászlóról és feleségéről, Erikáról két éve írtunk. Akkor vonult nyugdíjba a két fizikatanár, akik pályát, szerelmet, várost és iskolát találtak maguknak 1979-ben Győrben, az Ortutay-iskolában, amelyet mindenki „piros iskolának' hívott anno, s tulajdonképpen így hívják most is. „Szakmai utunk végén elgondolkodunk, mit kapott az ember. Úgy érezzük, szeretetet, megbecsülést és tiszteletet egyaránt' – mondták 2017 nyarán, s elkezdték a nagyon is aktív nyugdíjaséveiket.

Erika countrytánccsoportba járt, imádta, ahol indultak, nyertek is. Itt ismerkedett meg Beátával, akivel párban is táncoltak. Múlt hétvégén is nyugdíjas Ki mit tud?-ra ment a győri tánccsoport, busszal utazott szinte mindenki, kivéve Erikát, Lacit, Beátát, illetve az ő párját, Zoltánt. Utóbbi volt a sofőr, az ő autójával indultak el Székesfehérvár irányába. Úgy tudjuk, ők négyen úgy döntöttek, hogy egy napot még ráhúznak, s csak hétfőn jönnek haza a hétvégi eseményről. Ahogy egyik jóbarátjuk fogalmazott, Erika „vízicsibe' volt, biztosan fürdőztek még valahol. Hétfő délután indultak tehát haza.

A többit sajnos tudjuk, a 81-esen Mezőörsnél az autó áttért a menetiránnyal szemben lévő oldalra, így ütközött össze az érkező kamionnal. Az autóban ülőknek esélyük sem volt a túlélésre, a tragédia körülményeit még vizsgálja a rendőrség. „El nem aludhatott a sofőr, mert ha Erika és Laci ott ült az autóban, garantált volt a jókedv, s az, hogy beszélgettek valamiről. Nagyon aranyos pár voltak ők, akikkel egyszerűen jó volt lenni.'

Az autót vezető Zoltánról és Beátáról is ugyanezt mondják, megfontolt sofőr volt Zoli, s nem ez volt az első alkalom, hogy ők négyen elmentek valahová közösen. Összefacsarodik a szív, amikor oda jut, hogy mi minden várhatott volna még rájuk. Erikának és Lacinak nemrég született meg az unokája, imádtak minden vele töltött időt, s szurkoltak, hogy a másik lányuknál is bekövetkezzen majd ez a boldogság.

Wöller Lászlót igazgatóként szerették, tisztelték a kollégái, s a diákok is pontosan tudták, hogy a meleg szívére éppúgy számíthatnak, mint a szükséges határozottságra, ha rossz útra térnének. Erika néni nagyon sok diákot készített fel sikeresen egy-egy tanulmányi versenyre.

A mostani igazgató, Rémi Péter elhatározta, a temetés napján ha kell, fél napig lesz csak tanítás. Megadja mindenkinek a lehetőséget, hogy ott legyen Erika néni és Laci bácsi temetésén. Beszédet fog mondani, s tudja, nehéz lesz. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!