Ez az egyetlen megoldás, hogy ne terjedjenek szét.Nagy-Britanniában lezárják a tengerpartokat, mert a hatóságok megpróbálják azokat megtisztítani a mérgező hernyóktól. Norfolk egyes partszakaszait azért zárják le, hogy a lakosságra is veszélyes rovarokat eltüntessék.

A hernyóknak mérgező szőrszálaik vannak, amelyeket felkap a szél, és a levegőben terjedő apró szálak az embereknél kiütést, fejfájást vagy légzési nehézséget is okozhat. Sőt, súlyosabb esetekben vaksághoz vezethet.

Észak-Norfolkban a kerületi tanács arról tájékoztatta a lakókat, hogy a gyalogutak közelében távolítják el a hernyókat, de a többi állatot békén hagyják. Aki érintkezett a szőrrel, azonnal mosson kezet és öblítse ki a szemét.

 A főként tölgyfákon lakó hernyók csaknem 4 centi hosszúra megnőnek – írja a Mirror.

A mérgező hernyókra először 2005-ben figyeltek fel. Vélhetően holland facsemetéken jutottak be a szigetországba, ahol egyelőre nincs természetes ellensége, így a faj túlszaporodott.

Európa más országaiban is megtalálható a mérgező hernyó, de az ottani populációk - a kis létszám miatt - nem jelentenek nagy veszélyt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!