Aznap délután az idősebb gyerekei vigyáztak a fiatalabbakra.



Egy ukrán matróz lélekjelenlétének köszönheti életét a Dunában kedd délután elmerült testvérpár egyik tagja. A külföldi férfi gondolkodás nélkül a 11 éves fiú segítségére sietett, és kimentette a folyóból.

A két külföldi állampolgárságú kisgyermek testvéreikkel együtt a XXII. kerületi Kastélyparkhoz közeli partszakaszon mártóztak meg a vízben, a hullámok azonban elsodorták őket. Az ukrán matróz felelevenítette lapunknak a történteket.

– Négyen voltak a vízben, egyiküket épp az uszály felé sodorta a víz, amin én is dolgoztam, egyértelműen látszott, hogy bajban van. Rögtön beugrottam a közelben lévő csónakba, amellyel gyorsan a partra vittem a fiút. Nem lélegzett, így azonnal megkezdtem az újraélesztését a mentők kiérkezéséig. A lányt sajnos már nem láttam, gondolom, ő hamarabb elmerült.

A bejelentést követően a rendőrök és a katasztrófavédők is nagy erőkkel kezdték keresni az elmerült kislányt. Kishajók pásztázták a Duna vizét, búvárok egymást váltva kutattak a mélyben, végül egy drónnal próbáltak meg a gyermek nyomára akadni, mind­hiába.

A fiút mentőhelikopterrel szállították a Heim Pál Gyermekkórházba. A Blikk megtalálta a tragédia sújtotta arab családot, amely a szörnyű baleset helyszínétől alig néhány utcányira lakik. A kislány testvérei láthatóan nehezen tudták feldolgozni húguk halálát, az édesanyjuk könnyek között arról beszélt, hogy aznap délután az idősebb gyerekei vigyáztak a fiatalabbakra. 

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást az ügyben.

A kijelölt strandrészeken kívül tilos a Duna fővárosi szakaszán a vízben fürdeni. Az erős sodrás és a hirtelen mélyülő meder miatt számtalan tragédia történik: két héttel ezelőtt egy 13 éves fiú fulladt a Dunába Komáromnál. A fiatal egy mélyedésbe lépett, és nem tudott úszni. Az emberek figyelmét időről időre felhívják a folyó veszélyeire, azonban minden évben történik tragédia. Forrás: Blikk

► KÉRJÜK  

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!