László Petra először kigáncsolt egy gyerekével a karjában menekülő apát, majd belerúgott egy kislányba Röszkénél.



A Szegedi Járásbíróság bűnösnek találta László Petrát garázdaság vétségében, ezért 3 évre próbaidőre bocsátotta, valamint 53 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A vádlott nem jelent meg a tárgyalóteremben, kérésére zárt láncú távközlési hálózaton (videotelefonon) keresztül hallgatták meg, miközben egy másik bírósági épületben tartózkodott. Ennek oka, hogy a rendőrség személyi védelmét rendelte el, így a személyi körülményeiről is zárt tárgyaláson kérdezték.

A büntetőeljárás az után kezdődött, hogy az egész világot bejárta az a 2015 szeptemberében készült videó, amelyen az látható, hogy László Petra, a Jobbikhoz köthető N1TV akkori operatőre először kigáncsol egy gyerekével a karjában menekülő apát, majd belerúg egy kislányba Röszkénél. A nőt azonnal kirúgta a tévé az incidens után.

A nő kérdésekre válaszolva a tárgyaláson kitért arra, hogy a történtek és az őt ért fenyegetések miatt kisiklott az élete. Nánási Illés bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott a társadalmi normákkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben és a történtekről híradásokat látokban megbotránkozást, felháborodást váltson ki. A bíró leszögezte, semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá az operatőr védekezését, mely szerint jogos védelmi helyzetben volt, és az őt érő támadást próbálta elhárítani. A vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentette be, így a döntés nem jogerős. Forrás: hvg

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!