A politikust 85 éves korában, fővárosi otthonában érte a halál.



Otthonában, 85 éves korában váratlanul elhunyt Torgyán József, a Kisgazdapárt korábbi legendás elnöke, volt földművelési és vidékfejlesztési miniszter.
A kilencvenes évek emblematikus politikusa a kisgazdák elnöke, miniszter és már blogger is volt. Vasárnap reggel otthon lett rosszul, és az életét már nem tudták megmenteni. Halálhírét a politikus özvegye, Torgyánné Cseh Mária is megerősítette.

Torgyán József decemberben már volt kórházban is, akkor a szívével volt probléma. A család a közleményében írottaknál többet egyelőre nem szeretne közölni.
Torgyán József 1932-ben született Mátészalkán, de négyéves korában a családja Budapestre költözött, és az iskolát már a fővárosban kezdte el. Diplomát 1955-ben szerzett az ELTE jogi karán, de kitűnő tanulmányi eredményei ellenére segédmunkásként helyezkedett el a szakvizsga után, mivel visszautasította, hogy belépjen a Magyar Dolgozók Pártjába.

Az ügyvéd és  politikus 1990-2002 között országgyűlési képviselőként dolgozott, 1991-től 2002-ig az FKGP elnöki pozícióját töltötte be, 1998 és 2001 között pedig földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt. Ezután hosszú ideig nem foglalkozott a politikával, de 2006 szeptemberében visszatért, és  új pártot alapított, a Magyar Megújulás Mozgalmat.
A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson a „Torgyán–Kisgazda–Koalíció” nevű formáció jelöltjeként indult Csongrád megye 4. választókerületében, de nem sok sikerrel.

A politikai tevékenységgel 2016 novemberében hagyott fel végleg, és a blogoló egykori kisgazda vezér egy búcsúcikkben köszönt el. Utolsó közéleti programja egy idén szeptemberben tervezett földműves nap lett volna a blogbejegyzése alapján.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!