Szerdán, 83 éves korában elhunyt Tina Turner – a rock egyik legnagyobb énekesnője és legkarizmatikusabb előadója.

Az énekesnő hosszú betegség után békésen hunyt el a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában. Egészségi állapota igencsak megromlott, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

Tina Turner, eredeti nevén Anna Mae Bullock 18 évesen kezdte karrierjét Ike Turnerrel. Két éven belül hírnevet szerzett lenyűgöző hangjának és színpadi megjelenéseinek köszönhetően, és olyan dalokat adtak ki, mint az „A Fool In Love”, a „River Deep, Mountain High” és a „Nutbush City Limits”.

Tina 1962-ben ment hozzá Ike Turnerhez, viharos kapcsolatuk az 1970-es években ért véget. Néhány évvel később lenyűgözően sikeres szólókarriert futott be, olyan albumokat adott ki, mint a „Private Dancer” és a „Foreign Affair”, amelyek platina minősítést kaptak, és többek között 25 jelölésből 8 Grammy-díjat kapott.

Legismertebb kislemezei közé tartozik a „What’s Love Got To Do With It”, a „The Best”, a „Steamy Windows” és a „Goldeneye”, amelyet a „James Bond” sorozat azonos című filmjéhez rögzített.

Minden idők egyik legnépszerűbb popsztárja, Tina Turner 2009-ben visszavonult a fellépéstől, de számos nyilvános szereplést vállalt, többek között az életéről szóló showműsor Broadway-bemutatóján. Idén az HBO kiadta a „Tina” című dokumentumfilmet, amelyben a művésznő is közreműködött.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!