A nyári melegben a gyermek szervezete akár már néhány perc után összeomolhat a bezárt autóban.​​​​​​​



Egy 30 éves nő a két és fél éves kislányával érkezett a szlovákiai Trsztena kórházához, de amikor bement, a kislányt az autóban hagyta. Amikor visszajött, a pici Sabinka már nem lélegzett. Az anyuka rohant vele a kórháznál állomásozó mentőkhöz, de már nem tudták megmenteni.

A nő rohant vele a kórháznál állomásozó mentőkhöz, de azok már nem tudták megmenteni az életét. Egy másik lap információi szerint a kislány teste 46 fokos volt.

„A gyermeket életjelek nélkül hozták a trsztenái mentőszolgálat állomáshelyére, amely a kórház épületében van. A jelenlévő mentősök azonnal elkezdték a gyermek újraélesztését. Sajnos, a legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült megmenteniük a gyermeket” – közölte a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.
A szörnyű eset kísértetiesen emlékeztet arra, ami 2015 júliusában történt Nyitrán. Egy kétéves gyermek apja a bölcsődébe készült vele, de megfeledkezett arról, hogy a kicsi a hátsó ülésen ül a gyerekülésben, és a munkahelyére ment. Mivel a kicsi csendben volt, nem vette észre, hogy ott hagyta a kocsiban. Órákkal később találták meg, de ekkor már nem élt.

A mentősök arra figyelmeztetnek, hogy a gyermeket egy pillanatra sem szabad magára hagyni az autóban.. A gyermek szervezete ötször olyan gyorsan hevül fel, mint a felnőtté. Nagy hőségben az autó belsejének hőmérséklete akár a 70 fokot is elérheti, ami az üvegházhoz hasonlít, és ezért a gyermek szervezete akár már néhány perc után összeomolhat.Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!