Ez még a tesztelési időszak.



Változások Budapest  tömegközlekedésében.

Automatikusan nyílnak az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapuk a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál 2017. október 15-étől, vasárnaptól. A beléptetőkapuk , néhány hetet követően pedig a csúcsidőszakban is nyílnak majd az utasok előtt – közölte a BKK.

Az augusztus végén kihelyezett kapuk a metróállomásról kifelé vezető irányban nyílnak és záródnak majd, a metró területére történő belépés nem változik. A kapuknál történő belépésnél továbbra is a megszokott módon történik az utazási jogosultságok ellenőrzése.

2017. augusztusában a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratához összesen 10 beléptetőkaput telepített a BKK, melyek – tekintettel arra, hogy mindez egy tesztidőszak kezdete – az első hetekben mindkét irányból csak nyitott állapotban voltak. A tesztelés helyszínéül a Sütő utcai kijáratot választották

A tesztelés során a BKK, valamint a gyártásért, a telepítésért és az üzemeltetésért is felelős Scheidt & Bachmann szakemberekből álló csoportja ellenőrizte a kapuknál felszerelt kamerák, illetve a kapuk nyitási/zárási funkciójának (pl. a kártyával történő nyitás), és a kapuk érzékelési funkcióinak (pl. babakocsi, csomagok) működését.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!