"Elvették a lelkünknek legdrágábbat, és néha azt kívánom, hogy...."



Vérlázítónak tartja Marian Cozma édesapja, hogy fia egyik támadója, Sztojka Iván, jóval a kiszabott börtönbüntetés lejárta előtt, négy és fél évvel korábbam kiszabadult!
Petre Cozma a sors igazságtalanságának érzi, hogy még ő soha többé nem láthatja viszont imádott fiát, addig a Sztojka család, nagy bulival ünnepelte, hogy Iván újra köztük van.

– Döbbenet és igazságtalanság, ez a két szó, ami elsőre eszembe jutott, amikor megláttam, hogy kint van a fiam egyik támadója – reagált a hírre ügyvédjén keresztül Petre Cozma. – Borzalmas érzés, hogy ezek az emberek ünnepelnek, gyakorlatilag egy tragédia nyomán örvendeznek! A fiam támadója mulatozik, míg mi nyomorgunk: ők vígan élnek, én és a nejem a létminimum környékén tengődünk, és az egészségünk is romokban hever – tolmácsolta a Blikknek a gyászoló apa szavait dr. Helmeczy László ügyvéd.

Cozmáék a mai napig nem tudták feldolgozni Marian halálát. Szinte mindennap a temetőben vannak: csak fiuk sírjánál találnak megnyugvást.

– Hallottam, hogy Sztojka Iván egy nyitott tetejű BMW-vel furikázik Veszprémben – mondta Petre Cozma. – Egy életre tönkretették a családom! Senki és semmi nem hozhatja vissza Mariant! Elvették a lelkünknek legdrágábbat, és néha azt kívánom, hogy velük is az történjen, ami velem és a családommal! – fogalmazott a román sportlapnak az édesapa. – Kívánom, hogy a Jó Isten mindenkit úgy jutalmazzon, és büntessen, ahogyan megérdemli azt. Hogy lehet, hogy ő vígan él, cabrióban feszít, mi pedig belehalunk a fájdalomba? Hol van itt az igazság?!

– Hiába ítélt meg a bíróság 210 millió forintnyi vagyoni és 16 milliónyi nem vagyoni kártérítést az ügyfelem részére, ők a mai napig egyetlen fillért sem kaptak. Én már mindenkinek írtam ebben az ügyben, érdemi válasz azonban nem érkezett – mondta el a Blikknek dr. Helmeczy László.

Mint ismeretes, a 2009. február 8-án több késszúrással megölt kézilabdázó ügyében R. Sándort és N. Győzőt első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, amit másodfokon 18-18 éves börtönbüntetésre módosítottak. Sztojka Iván az első fokon kapott húsz év fegyház helyett végül 13 éves elzárás büntetésben részesült.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!