Nagyobb intenzitású, mint amire számítani lehetett.



Vasárnap délutánra elérte országunkat egy hidegfront, így többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarok környezetében viharos szél (60-75 km/h), intenzív csapadék, esetleg kisebb méretű (1 cm alatti átmérő) jég előfordulhat. Nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, annak is főként az északnyugati felében zivatar környezetében délután egy-egy helyen 75-90 km/h körüli széllökés, illetve délnyugaton, este esetleg északkeleten lokálisan jelentősebb mennyiségű (25-35 mm) csapadék kialakulhat.

 

Hétfő délig egyre inkább már csak keleten számíthatunk elszórtan zivatarok kialakulására. Ezek környezetében elsősorban a Tiszántúlon néhol felhőszakadás (30-40 mm), viharos (55-75 km/h) szél és kis méretű jég valószínű.

Hétfőn a sok napsütés mellett, főként a Dunától keletre záporokra, heves zivatarokra is készülni kell. Helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében megerősödhet az északias szél. Hajnalban 14-19, délután 27-32 fok valószínű.

Kedden is folytatódik a záporos, zivataros idő. A késő esti órákban erős széllökésekkel érkezhet az újabb hidegfront. A hőmérséklet csúcsértéke 25-31 fok között változhat, a csapadékosabb tájakon lesz alacsonyabb.

Szerdán is előfordulhat még lokális csapadék. Az erős északnyugati szél néhol viharossá fokozódhat. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 20-25 fokot méretünk.

Csütörtökön már melegebb, száraz időre van kilátás sok napsütéssel, legfeljebb néhol élénk légmozgással.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!