„Bevallom, irigyelem azt, aki előtt még ott az élet.”„Bevallom, irigyelem azt, aki előtt még ott az élet.”- nyilatkozta a csodálatos Máthé Erzsi.

„A születésnapomat a barátaimmal töltöttem, elmentünk ebédelni, utána egész nap csak a telefonomat kapkodtam, mert rengetegen hívtak, hogy felköszöntsenek – mondta a színésznő. – Nagyon meglepődtem, mert azt hittem, engem már elfelejtettek az emberek. Örülök, hogy nem így van, ezzel pedig nagyon boldoggá tettek. Nem hiába éltem, sok szeretetet kaptam most is. De bevallom, irigylem azt, aki előtt még ott az élet.” – árulta el Máthé Erzsi, aki néhány hete orvosai tanácsára kapott infúziós kezelést, elmondása szerint ezért hogy szebben teljen a hátralévő élete.

Máthé Erzsi 1927-ben született. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A színészettől csak 84 évesen vonult vissza. Elmondása szerint a színház volt a családja, amelyhez a végsőkig ragaszkodott.

Egy vidám jelenetet idézünk a nagyszerű művésznőtől:

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!