A 99 utas és 8 fős személyzet életét vesztette.



Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép pénteken a pakisztáni Karacsiban, a szerencsétlenségnek nincs túlélője a gépen tartózkodók közül - jelentették be pakisztáni hivatalos források.

Abdusz-Szattár Hokar, a pakisztáni polgári repülési ügynökség szóvivője azt mondta, a pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején. A Reuters hírügynökség – szintén pakisztáni hivatalos forrásokra hivatkozva – azt közölte, hogy a legénység nyolcfős volt.

A pakisztáni légitársaság szóvivője, Abdullah Hán a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset előtt a pilóta – miután megkapta a leszállási engedélyt –  vészjelzéseket adott le. A PCAA egy magas rangú tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, egyelőre nem tudják biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

A gép Lahorból tartott a dél-pakisztáni Karacsiba, amikor a baleset történt. Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, elkezdődtek a mentési munkálatok.

A pakisztáni Geo TV televíziós társaság helyszíni felvételeinek tanúsága szerint a lakónegyedet sűrű füst borítja, a Hszinhua kínai hírügynökség szerint tűz ütött ki. Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. A közösségi médiában megosztott felvételeken azt mutatják, ahogy a katonák sérült embereket, köztük gyerekeket mentenek ki a romok alól.

FRISSÍTÉS: 

Az első hírek szerint a gépen 107 ember volt, most 8-cal kevesebbet említettek, azzal, hogy ebből 85 fő utas volt.

Egyelőre 57 halálos áldozatról beszélnek - bár korábban biztosnak mondták, hogy a gép minden utasa meghalt. Az áldozatok felkutatása továbbra is folyik a lakóház romjai alatt, amelyre az utasszállító lezuhant. Egyelőre nem tudni, hogy az 57 áldozatból mennyi volt az utas és mennyi az épület lakója. 

Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. A gép előbb egy átjátszó toronyba csapódott, majd a házakra zuhant.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!