Ezzel havi 36 ezer forint családi pótlék járna gyermekenként!



Nagy esély van rá, hogy átvesszük a Lengyel modellt, és akkor havi 36 ezer forint támogatást fizet az állam minden második és további gyermek után a családoknak!
A lengyel családi pótlék modell, vagyis a családi pótlék plusz komoly összeggel támogatja az ottani családokat! A tavasszal bevezetett 500 plusz keretében minden második és további gyermek után havi 500 zloty (36 ezer forint) támogatást fizetnek a lengyel családoknak.

Felbuzdulva az 500 plusz névre keresztelt családtámogatási rendszer sikerén a lengyel kormány lakás plusz néven kívánja támogatni a lakásépítéseket is, és ezzel megvásárolható bérlakások épülhetnek.
A lengyel kormány következő programja a családi 500 plusz után a lakás plusz lesz, amiben 5 milliárd zloty (370 milliárd forint, a 4-es metró költségének négyötöde) ráfordítással igyekeznek támogatni a lakásépítéseket.

A cél az, hogy olcsó lakáshoz juttassák azokat, akiknek nem telik hitelre, és ebből otthont tudnának teremteni maguknak. Az 5 milliárdos keret csak a kezdet, a teljes összeg hosszabb távon elérheti több 10 milliárd zloty-t is! Eddig több mint 70 szerződést írtak alá lakásépítésre a program keretében, és az első otthonokat már 2017 vége előtt át akarják adni.

Lesznek olyan lakások, amiket bérelni lehet, miközben a bent lakók meg is vásárolhatják majd az ingatlant. Az átlagos bérleti díj 10-20 zloty (750-1500 forint) lesz négyzetméterenként. Ha a lakás megvásárlása a cél, akkor ez az összeg 12-24 zloty között mozog majd.
A programban előnyt élveznek a sokgyermekes családok és az alacsony keresetűek, de mindenkinek joga van részt venni benne.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!