A zenész tanácstalan - a családját félti.



Rémisztő „vendég” – az emberre is veszélyes vadállat, egy tarajos sül csatangol Galambos Lajos kertjében.

– Nagyon megijedtem, amikor ezt a tarajos sült megláttam, ráadásul a csapása alig 150 méterre van a házunktól. Az erdész barátom is igazolni tudja, tarajos sült láttunk, mert velem volt. Sajnos, mire lefényképeztük volna, a fák közé iszkolt. Ekkor vettük észre rajta azokat a hosszú tüskéket, amelyekkel nemcsak komoly sérülést tud okozni, hanem fertőzést is. Természetfilmben láttam, hogy oroszlánokkal is tud végezni, és az embertől sem fél. Valósággal tombol, amikor veszélyben érzi magát – aggodalmaskodott a mulatóssztár, aki roppant nyugtalanítónak tartja, hogy az állat a birtokán mászkál, a lakóházuk közelében. Nem csoda, hiszen a szakértők szerint az állat hosszú tüskéivel mély fertőző sebet ejthet, amely végzetes is lehet- írja  a Blikk.

– Kisebb példánynak tűnt, a hosszú tüskéket leszámítva akkora, mint egy tacskó, de ha a szülei is itt élnek, akkor a kutyáink komoly veszélyben vannak. Magam is tartok attól, hogy egy véletlen találkozást támadásként értékel, és megszúrhat – magyarázta Lajcsi, akinek fogalma sincs arról, hogy került Mocsára ez az Észak-Afrikában honos, de Dél-Európában is előforduló vadállat.

Szakértők szerint azonban egyre többen tartanak otthonukban is, nem csak állatkertekben.

– Utánaolvastam, balkáni országokban is találkoztak vadon élő példányokkal. Lehet, hogy néhány egyed idáig vándorolt, de az is elképzelhető, hogy megszökött valahonnan. Bár még nem hallottam olyanról, hogy bárki is hobbiállatként tartana tarajos sült. Ez végül is lényegtelen, a legfontosabb, hogy kerüljön innen el – összegezte Lajcsi, aki már intézkedett. – Erdész barátommal megtaláltuk a csapását, és kihelyeztünk mellé egy vadfigyelő kamerát. Ha sikerül lefilmezni, és esetleg az is igazolást nyer, hogy több példányról van szó, rögtön felveszem a kapcsolatot egy vadállatbefogóval.

Both Zoltán (41) vadbefogó így értékelte a történteket: – Nem akarok a művész úr családja körében pánikot kelteni, de a tarajos sül valóban veszélyes lehet, ha kilátástalan helyzetben érzi magát. Semmiképp ne közelítsék meg. Fontos lenne egy fénykép róla, abból lehetne tudni, mekkora élve fogó ketrec vagy háló kell hozzá.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!