Van olyan önkormányzat, ahol már az elrendelt elsőfokú korlátozás betartásának ellenőrzését is megkezdték, és a renitensek pénzbüntetésre számíthatnak.



Kedden Budakalászon és nyolc környező településen rendeltek el korlátozást, melyben arra kérik a lakosságot, hogy az öntözést ne ivóvízzel végezzék, valamint a medencék feltöltését halasszák későbbre.

Maximális teljesítményen üzemel a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. összes ivóvíztermelő bázisa, ennek ellenére a rendkívüli hőségben az ivóvíztároló medencék szintje jelentősen csökkent.

- írják közleményükben.

Vácott az elmúlt napokban több alkalommal csökkent jelentősen a víznyomás.

Pécelen az önkormányzat az elrendelt elsőfokú korlátozás betartásának ellenőrzését megkezdte, a renitensek pénzbüntetésre számíthatnak. Szerda reggel több péceli utcában is vízhiány volt.

Gödöllőn is nagy a baj.  A vízfogyasztása a tavaly ilyenkorinak pont a duplája. Rengeteg öntözőrendszer került beüzemelésre. Sajnos az esti órákban hirtelen akkorára nő a vízfogyasztás, hogy a vízmű rendszere nem tudja azt követni, nincs ehhez megfelelő mennyiségű vízkészlet – írja egy hölgy a gödöllői Facebook csoportban, miután beszélt a helyi vízművekkel. Van aki arról ír, hogy 18 éve él a Bocskai utcában, de még nem fordult elő, hogy ne lenne víz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!