17 településen veszélyes a levegőminőség.



A szmog kétharmada a fa, szén és egyéb anyagok égetéséből származik.

Budapesten és Miskolcon is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát - írja a hirado.hu. Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) adatai alapján, Budapesten, Tökölön, Dorogon, Vácon, Esztergomban,  Győrben, Sopronban, Szegeden, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Oszláron, Miskolcon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Egerben és Salgótarjánban, azaz 17 településen veszélyes a levegőminőség. Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Várpalota, Pécs levegője pedig egészségtelen minősítést kapott.

Amíg nem javulna levegő, hétfőtől reggel 6 és este 22 óra között Budapestre

  •     tilos lesz behajtani olyan gépjárművel, melynek környezetvédelmi jelölő kódja 4, vagy annál kisebb (ill. ha nem tartalmaz ilyen jelölést). Kivételt csak az M0-s autóút, ill. Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak Budakeszi felé a Szépjuhászné útja, Solymár felé a Nagyrét utca jelent.
  •     A bírság 150 ezer forint.

Amennyiben lehetőséged van rá, saját autó helyett válaszd a tömegközlekedést! Szilárd tüzelés helyett használjuk a gáz- vagy elektromos fűtést. A szmog kétharmada a fa, szén és egyéb anyagok égetéséből származik.

Sajnos a következő napok sem hoznak jelentős javulást, szélcsendes, többfelé ködös, borongós időre készülhetünk. A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepén élénkülhet meg a szél, ami kitisztíthatja majd a levegőt. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!