Valószínűleg mindenki számára ismerős az a rohamtempó, amit az aldis és lidl-ös kasszások diktálnak. Nem véletlen.Másodpercenként egy árucikket kell lehúznia a kasszásoknak, és minden lépésüket figyeli az üzletvezető. Óriási stressz nehezedik a német tulajdonúAldi dolgozóira.

Valószínűleg mindenki számára ismerős az a rohamtempó, amit az aldis és lidl-ös kasszások diktálnak. Az embernek arra nincs ideje, hogy normálisan elpakoljon a szatyrába. Stresszes munkakörülményekről vallott egy neve elhallgatását kérő aldis alkalmazott:

A hölgy gyakornokként kezdte, majd végigjárta a különböző ranglétrákat, végül boltvezetőként dolgozott. Erről azonban lemondott, és mára már csak heti 25 órát dolgozik.

A hölgy szerint óriási stressz van a kasszásokon, de a nyomás nagyban függ a boltvezetőktől is. A boltban elvárás, hogy a kasszások óránként 3400-3500 árucikk vonalkódját húzzák le a pénztárnál. Ez percenként 56-58 terméket jelent. A kasszásokat folyamatosan figyelik, így ha hibáznak, azt is feljegyzik. Ha kevesen vannak a boltban, akkor a kasszásoknak rakodniuk kell, ilyenkor is magasak az elvárások irányukba.

Egy raklapnyi árut 15 percen belül kell a munkatársaknak a polcokra helyezniük.

Szerencse, hogy sok árut nem kell kipakolni a dobozokból, így ezzel időt lehet spórolni. A lényeg, hogy minél kevesebb alkalmazott, minél hatékonyabb munkát végezzen, míg tart a munkaideje. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!