Kipróbált házi praktikák poloska ellen



A tavalyi poloskainvázió sokaknak okozott kellemetlenséget. Sajnos a hideg tél ellenére úgy tűnik, idén sem lesznek kevesebben. Sőt! Szakemberek szerint 1,5 szeresére nőhet a számuk!

Vannak szelíd és drasztikus változatok is a poloskák kiirtására. A boltban kapható speciális mérgek helyett érdemes kipróbálni ezeket a jóval olcsóbb házi módszereket.

Nedves törölköző a ház közelében - Tegyél ki éjszakára egy nedves törölközőt az udvarra. Reggel egy csomó poloska összegyűlik rajta. Jobb, ha a törülköző függőlegesen lóg, arra szívesebben másznak. A poloskás törölközőt poloskákkal együtt dugd egy vödör szappanos vízbe. Attól elpusztulnak.

Mosószeres víz - Keverj egy liter forró vízbe 1/2 csésze mosogatószerrel. Ezzel spriccold őket! Méregként hat rájuk!

Mentás riasztó - Fél liter vízbe tegyél 10 csepp menta olajat, és spriccold a poloskákra! Nem öli meg, de elriasztja! Mentaolaj helyett 2 kanálnyi mentalevél is jó!

Fokhagymás riasztó - Hasonlóan a mentához. ez is taszító hatású, tehát nem méreg, nem öli meg a bogarat. Fél liter vízbe reszelj bele 2 fej fokhagymát. Fújd be vele a poloskás növényeidet, illetve körbe az ablakkeretet, de leginkább az ablakpárkányt.

Nézd meg, hogy készül a PET palackos poloska csapda:

Bevált poloska űzési technikákról ITT is olvashatsz!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!