Az extrém hideg ellenére sem fogunk a kártevőktől megszabadulni!



Ha azt hitted, hogy az idei kemény tél legalább arra jó lesz, hogy elpusztítja majd a poloskákat vagy a harlekinkaticákat, akkor nagyot tévedsz!
Sajnos nem várható, hogy különösebben csökkennének majd a kártevők száma az idei tél szokatlan hideg időjárása miatt. A rövid ideig tartó hideg idő kevesebbet árt a rovaroknak, mint például a hosszú nyári szárazság.

A szakemberek szerint az inváziós fajok, mint például az amerikai szövőlepke hernyója, a harlekinkaticák vagy a poloskák egy része a védelmet adó épületekbe húzódva telel át. Szerintük még azok a példányok nagy része is túléli a telet, amik a szabadban maradtak.

A rovarok petéi akár a mínusz 50 fokos hideget is kibírják! Igaz, hogy a kifejlett rovarlárvák nehezebben viselik a hideget, de a legtöbbjük általában pete formájában valahol áttelel.
Vannak persze olyan rovarok is, amikből kevesebb lesz a tél hidege miatt, mint például a különféle szúnyogfajok, a tigrisszúnyog, a koreai szúnyog és az egyiptomi szúnyog, de másokra meg alig van hatással az extrém hideg.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!