Hihetetlen, mit mondott a tehetetlenül fekvő férfi.



Egy csepeli nő osztotta meg az alábbi történetet. Hihetetlen, mi történhet meg az utcán fényes nappal...

'Kinéztem az ablakon, és csak annyit láttam: egy idős ember fekszik a hóban. Azonnal leszaladtam, hogy segítsek neki. Szegény ott nyöszörgött a hóban, és könnyes volt a szeme. Láttam rajta, hogy reszket, alig tudott megszólalni, amikor kérdeztem. Kiderült, hogy a boltba indult, mert tegnap elfelejtett kenyeret és tejet venni. Pedig tudta, hogy mára havat jósolnak. Óvatosan lépkedett a síkos járdán, mert pár éve már volt egy combnyaktörése. Aztán egyszer csak ott termett mellette három huszonéves férfi, és azt mondták: mit csoszogsz itt tata, neked már a temetőben lenne a helyed. Először cigit kértek tőle, de mondta, hogy nem dohányzik. - Akkor adjál pénzt, hogy vegyünk magunknak - mondták. Mondta, hogy csak 1000 forintja van, mert tejet és kenyeret vesz. - Akkor add ide azt - mondták neki.Ő persze nem akarta, erre azok lökdösni kezdték. Kitépték a kezéből a bevásárlótáskáját és elfutottak. Abban volt a lakáskulcsa is. Hogy megy így haza?

Majd megszakadt a szívem. Láttam rajta a kétségbeesést és a tehetetlenséget. Ekkorra odajött hozzánk az egyik szomszéd is, és vele együtt felsegítettük. Szerencsére lábra tudott állni. Hívtam egy taxit, és hazavittük. Szóltam egy zárszerelő ismerősömnek, aki 20 perc alatt odaért, és segített bejutni a lakásba. Egy fillért sem fogadott el sem ő sem a taxis.

Azért írtam le a történetet, mert nem fér a fejembe, hogy fényes nappal hogy mernek az utcán inzultálni egy idős embert. És hogy nem akadt senki, aki Pista bácsinak segített volna.?! Hol élünk?

Viszont óriási köszönet a taxisnak és a lakatosnak: visszaadták a hitemet az emberségbe.'

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!