Egy félreértés miatt veszítették el az otthonukat!



A bürokrácia áldozata lett egy idős házaspár Debrecenben, akiket rendőri segítséggel lakoltattak ki az otthonukból. A lányuk, Mária 10 évvel ezelőtt vett fel 15 millió forint devizahitelt, amiért a szülői házát adták fedezetként.

- Évek óta nem tudom normálisan fizetni a hitelt, mert 190 ezer forint lett a törlesztőm. Ezért egy per van folyamatban a bank és köztem, de a végrehajtást felfüggesztették ellenem - mondta zaklatottan a nő. A szülőket már annyira megviselték a történtek, hogy mind a ketten kórházban fekszenek.
- Édesapám 80, édesanyám pedig 75 éves. Egy élet munkáját vették el most tőlük - folytatta, és elcsukló hangon hozzátette, hogy a szülei elkeseredésükben már öngyilkossággal is fenyegetőztek.

A nő ellen felfüggesztették, de a szülők ellen ugyan abban az ügyben tovább folytatódott a banki eljárás, mert az eljáró jogi képviselő nem vette észre azt, hogy Mária ellen a végrehajtás felfüggesztésre került, de ezzel egyidejűleg a szülőknek, mint adóstársaknak a végrehajtás felfüggesztését senki sem kérte.
Így fordulhatott elő, hogy amíg Mária végrehajtása egy éve áll, addig a szülők elleni eljárás folytatódott. Emiatt a szülők házát egy ingatlanbefektető megvette egy árverési liciten féláron.

Közben Mária is elvesztette az ingatlanát, amit ebből a devizakölcsönből vásárolt. Mire felfüggesztették a végrehajtást, addigra a végrehajtó talált egy vevőt erre az ingatlanra is. Jelen pillanatban a két ház együttes értékének az összege sem fedezi a bank követelésének a felét. Ha utóbb kiderül, hogy a végrehajtási eljárás jogszerűtlen, akkor az összes eljárási cselekmény jogellenes. Ez pedig kártérítési és más felelősségre vonási eljárást is vonhat maga után.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!