EZ MÁR A POFÁTLANSÁG CSÚCSA!!!Hétezer euró kártérítést ítélt meg egy magyar férfinak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága, mert sérült a tisztességes eljáráshoz való joga azzal, hogy ügyvédje késve kapta meg az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérő ügyészi beadványt.
Az illetőt betöréses rablás miatt vették őrizetbe 2013 tavaszán, majd tavaly el is ítélték, 9 év börtönt kapott.

A bíróság viszont elutasította a betörő arra vonatkozó panaszát, hogy a fogva tartása túlzott és indokolatlan. A magyar bíróság azért tartotta indokoltnak a folyamatos fogva tartást, mert fennállt a szökés és a bűnismétlés veszélye, és nyomást gyakorolhat a tanúkra, mert szökésben volt amikor elfogták, és megpróbált hamis alibit biztosíttatni magának. Korábban már nyereségvágyból követett el bűncselekményt, és nem volt munkája sem.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága 5000 euró (mintegy 1,5 millió forint) nem vagyoni jellegű kártérítést ítélt meg neki, és 1900 euró (mintegy 600 ezer forint) perköltség megtérítésére is kötelezte a magyar államot. A döntés ellen a panaszos és Magyarország is fellebbezhet.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!