Jóváhagyták az idei költségvetés módosítását.



Az államháztartás 2017-es bevételi és kiadási főösszegeit 16,2 milliárd forinttal növelték meg, az Országvédelmi Alapból 20 milliárd forintot átcsoportosítottak a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatába, ami így 140 milliárd forintra nőtt.
Mindez 50 milliárd forintot biztosít az év végi nyugdíjemelésre.

A kiadási előirányzatból a módosítás után a korábban betervezett 10 milliárd forinton felül 50 milliárd forintot fordítanak az országos közúthálózat felújítására és korszerűsítésére. A Beruházás Előkészítési Alap számára 26,6 milliárd forintos előirányzatot bocsátottak rendelkezésre, a Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztésére pedig 2,7 milliárd forintot különítettek el.

A szolidaritási hozzájárulás előirányzatának 5,2 milliárd forintos túlteljesülését bölcsődei fejlesztésekre, és ezen intézmények finanszírozására, valamint a kisebb önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására fordítják. A helyi önkormányzatok fejezetben új sorként jelölték meg a gyermekétkeztetés feladatát, amire 74 milliárd forintot különítenek el.
A településkép-védelemmel kapcsolatos feladatokra 2,77 milliárd forint többletforrás jut.

A kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok 5 milliárd forint többletforrást kapnak, a filmágazat támogatását pedig 2,4 milliárd forinttal növelték meg. Az ország védelmi képességeinek megerősítésére további 10 milliárd forintot biztosítottak.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!