Folytatódik az ingyenes jogosítvány program, NE MARADJ LE!



Teljesen ingyen kaphatsz jogosítványt!

Hamarosan indul a hivatásos gépjárművezető-képzés INGYEN a C, D és E kategóriákra!
A tavaly ősszel elindult programban ötmilliárd forintot fordítanak 6 ezer jelentkezőnek az ingyenes C, D vagy E típusú gépjárművezetői jogosítvány megszerezésére.
A kormány azért támogatja a hivatásos gépjárművezető-képzést, mert rugalmasabbá teszi a gazdaságot, az emberek sokan könnyebben találnak álláslehetőséget, és az ágazat szereplői is könnyebben jutnak munkaerőhöz.

Az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik, és a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye az elmúlt 10 évben két és félszeresére nőtt. Az országban csaknem 12 ezer fuvarozási vállalkozás működik kb. 63 ezer járművel.
A közúti közlekedési szolgáltatási szektor foglalkoztatja a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát, ezért a szektorban még van munkaerő-tartalék. Az ágazat 500 milliárd forintos adóbefizetésével az államháztartás bevételeinek 5 százalékát biztosítja, és ez az arány a balti országoknál például 10-12 százalék, ami mutatja a lehetőségeket.

Az elmúlt években elindított képzési programok ebben az ágazatban mintegy háromezer ember munkához jutását segítették, és a nehézgépjármű- és autóbusz-vezetői képzésekkel a logisztikai ágazat több területe is munkaerőhöz jutott.
A kormány feladata elősegíteni, hogy mindenki dolgozhasson az országban, de egyre inkább a munkaerő minőségi megújítására kell helyezni a hangsúlyt. Várhatóan néhány éven belül a gépkocsivezetők el fogják érni a nyugati gépkocsivezetői bérek szintjét, és ezzel meg fog szűnni az ágazatban meglévő munkaerőhiány.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!