Így szoktatna le az alkoholról a mobilos applikáció.Az alkoholizmus, illetve az alkoholfogyasztással összefüggő megbetegedések az összes állam kormányát foglalkoztatják. Mindenhol folynak leszokást segítő programok, illetve különböző felvilágosító kezdeményezések. A skót kormány „Healthier Scotland' (Egy egészségesebb Skóciáért) projektjébe egy eddig szokatlan elem került, méghozzá egy androidos alkalmazás képében.

A Drinking Mirror nevű applikáció használata nem bonyolult: az app a felhasználó fotóján demonstrálja, hogy milyen lesz az illető arca 10 év múlva, ha a megadott, hetente elfogyasztott ital adagját továbbra is beviszi a szervezetébe.

A szokásos italmennyiséget kell csak bepötyögni, és az alkalmazás máris deformálja az arcunkat. Pirosodik az orrunk,  karikásabb lesz a szem - a legrosszabb esetben pedig egy teljesen szétesett ábrázat néz vissza ránk a kijelzőről.

A skót kormány szerint az alkoholizmus óriási probléma az országban, de a nők esete különösen súlyos. Az elmúlt két évtizedben a nőknél jelentkező májzsugorodás megháromszorozódott, és a kimutatások szerint a skót nők 38 százaléka többet iszik hetente az egészségesnek tartott mennyiségnél. A Drinking Mirror a hiúságra építve próbálja segíteni a káros szokás elhagyását.

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!