Csináld meg a leckédet. Hajtogasd össze a ruháidat. Miért van a táskád a szoba közepén? Mosakodj meg. Gondolkodj el a jövődön! - SZABAD ILYET HALLANI EGY GYEREKNEK?



“Hallod amit mondok? Csináld meg a leckédet. Hajtogasd össze a ruháidat. Miért van a táskád a szoba közepén? Mosakodj meg. Gondolkodj el a jövődön. Figyelsz arra, amit mondok? 8-ra itthon kell lenned. Csináld meg az ágyad. Megmostad a fogad? Segíts vacsorát csinálni. Nem lehetsz fenn 10-nél tovább. Nyírd le a füvet. Összepakoltál a szobádban?”

Ha ilyen és hasonló kérdéseket teszel fel rendszerese, ne legyen lelkiismeret furdalásod! Ne hagyd békén a gyereket! A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy a zsörtölődő szülők sikeresebb gyerekeket nevelnek.

Erica Rascon-Ramirez, az Essex Egyetem kutatója azt mutatta ki, hogy “minden sikeres nő mögött egy zsémbes anyuka áll”. A kutatás 15 000, 13-14 év közötti diáklányt ölelt fel.  A kutató szerint azok a lányok, akik egyetemre jelentkeztek vagy tovább akartak tanulni, zsémbesnek ítélték az anyukájukat. Ezeknek a lányoknak nagyobb esélyük volt a továbbtanulásra, a siker és a magas fizetés elérésre.

Bár a tiniévek tele lehetnek stresszel, a zsémbeskedés eredményeket produkál.  A lányokat ez egy ideig ugyan nagyon zavarja, de a kutatás szerint 20 éves korukban valami összeáll a fejükben, és hirtelen megértik, miért vannak elvárásaik az anyukájuknek. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!