Amennyiben betartod ezeket az egyszerű szabályokat, a kabátod a mosógéppel való mosás után is kiválóan fog kinézni.Sokunk télen, de még ősszel is pehellyel bélelt kabátokat hord, mert ezek kellően melegek, kényelmesek és egyben nagyon praktikus viselet is. Ám néha ki kell őket mosni.

A mosodák és ruhatisztító szalonok azonban meglehetősen drágák, ezért, hogy spóroljunk, érdemes otthon kimosni a kabátjainkat. De még mielőtt egyszerűen betennénk a kabátokat a mosógépbe, érdemes tisztázni, hogyan is kell helyesen kimosni ezeket a kabátokat.

1. A mosás előtt a gombokat gomboljuk be, a cipzárakat húzzuk fel. Ha a kapucni szőrmés, vegyük le róla. Fordítsuk ki a kabátot.
2. Egyszerre csak egy kabátot mossunk, semmi más ruha ne legyen ezen kívül a mosógép dobjában.

3. A mosáshoz kizárólag folyékony mosószert töltsünk a gépbe, semmi esetre se használunk mosóport!

4. Ha van speciálisan erre való program, azt válasszuk ki a mosógépen. Ha nincs, akkor az egyik kímélőbb módot. Alacsony hőmérsékleten mossunk, lehetőleg 30 fokon. Legalább háromszor, négyszer öblítsük át a kabátot.

5. Mosás után az a legfontosabb, hogy a toll ne álljon össze egy csomóvá. Ehhez 3-4 teniszlabdát kell a mosógépbe tenni a mosás előtt, természetesen, miután magukat a labdákat alaposan megmostuk.

6. A kabátot mindig friss levegőn szárítsuk. Tilos a kabátokat tűz, radiátor vagy valamilyen fűtőtest mellé tenni száradni.

7. A kabát nem egy nap alatt fog teljesen kiszáradni. Időnként rázzuk meg a kabátot, hogy ezzel is akadályozzuk a pelyhek összeállását. forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!