Egyelőre találgatják a lehetséges okokat.Lángra kapott egy elektromos autó töltés közben Vas megyében
Éppen töltötte tulajdonosa a Nissan Leaf típusú autót, amikor az füstölni kezdett - írta meg a hvg.hu.
A portál szerint szerencsére, még mielőtt a sárvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek volna, az autó tulajdonosa eloltotta a tüzet. A kiérkező szakemberek hőkamerák segítségével átvizsgálták az autót, meggyőződve arról, hogy a kocsit már nem kell tovább oltani.

Még nem jelent meg hivatalos információ az esettel kapcsolatban, ahogy arról sem, hogyan keletkezett a tűz. A külön villanyautósoknak létrehozott Facebook-csoportokban már szó esett a tűzről, így feltételezéseket már lehet olvasni ezeken a platformokon. A legtöbb vélemény szerint, a megosztott fotókon az látható, hogy a normál 12V-os ólomakkumulátor egyik szélső cellája olvadt le, és gyújtott fel mindent maga körül a 2012-es évjáratú Nissan Leafben.

Egy másik feltételezés szerint az is előfordulhat, hogy a nagyfeszültségű egység töltése közben, amely során a normál akkumulátort is töltik, a vezérlés félreérthet például egy ilyen hibát, és nagy erővel elkezdheti tölteni a hibás akkumulátort, amiből komoly elektromos tűz keletkezhet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!