Ilyen időre készülj!



Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Reggel és az esti óráktól itt-ott – nagyobb eséllyel északkeleten – ködfolt előfordulhat. Éjszaka, reggel és a délelőtti órákban több helyen várható eső, majd délnyugat nyugat felől megszűnik a csapadék. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható (délnyugaton lesz a legmelegebb), de az északkeleti, északi határmegyékben ennél kissé hidegebb valószínű.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet (ködfolt a reggeli órákban másutt is előfordulhat). Utóbbi területen helyenként szitálás kialakulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható, az Északi-középhegység térségében ugyanakkor még mindig lehetnek felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet élénk, a Dunántúl északi részén helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Hétfőn az ország nagy részén szakadozott, zömmel magasszintű felhőzet várható, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat, de az Északi-középhegység térségében tartósan borult, ködös tájak is lehetnek. A keleties szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között várható.  Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!