A hatóság azonnal hatállyal betiltotta az árusítást. Keringési- és idegrendszeri problémát okozhatnak.Három, Kínából származó étrend-kiegészítőt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból és hívott vissza a fogyasztóktól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A Nébih tájékoztatása szerint a próbavásárlásokra a hamis étrend-kiegészítők és gyógyszerek forgalmazása, valamint az engedély nélküli internetes patikák ellen indított nemzetközi razzia, a Pangea akció alkalmával került sor. Az intézkedés az interneten rendelt készítmények gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé - olvasható a kamara online felületén

Ahogy arról a Nébih tájékoztat, az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte tehát szigorúan tilos, mert keringési, illetve idegrendszeri problémát okozhatnak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) laboratóriuma az interneten árusított, férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítők célellenőrzése során három termékben mutatott ki gyógyszer-hatóanyagot, a BoomBoom növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulában tadalafilt, a Tornado és a Gold Power étrend-kiegészítő kapszulákban pedig szildenafilt.

A forgalmazóknál lévő készleteknél a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az eljárások folyamatban vannak, a forgalmazókkal szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A hatóság kéri a vásárlókat, hogy a gyors intézkedések érdekében jelezzék, ha a fenti készítmények forgalmazását észlelik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!