Egy különös bolygó együttállás olyan gravitációs erőket aktiválhat, melyek hatására a Földön pusztító földrengések keletkezhetnek.Az év utolsó napjaiban a bolygók állása egyenes vonalat alkot, ez pedig a Richter skála szerinti 7, akár 8 fokos erősségű földrengésbe torkollhat. Ez egy igazán ritka égi jelenség, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni – állítja a kutatócsoport, aki egyébként az összeesküvés-elméletekért rajong.

Pontosabban a Merkúr, Föld, Mars, Jupiter és Vénusz sorakozik fel egymás mellé, december 21-én. A jelenség olyan gravitációs erőket aktiválhat, melyek hatására a Földön pusztító földrengések keletkezhetnek – magyarázza Frank Hoogerbeets, csoportvezető.

A földrengésveszély december 25-ig fennáll, és igazából nem tudni, pontosan hol, melyik kontinensen fog lesújtani a világegyetem haragja, de a kutató szerint még így sem lenne szabad mindezt figyelmen kívül hagyni.

„A becslések szerint, 7 vagy 8 fokos erősségű rengésekre kell számítani, a Richter skála szerint.” – nyilatkozta Hoogerbeets.

Az utóbbi három évben a kutatócsoport azzal foglalkozott, hogy megfigyelje a bolygók állása és a természeti jelenségek közötti összefüggést. Arra a következtetésre jutottak, hogy bizonyos együttállások növelik a földrengések veszélyét a Földön. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!