Akár, 70 km/órás szél jön dörgéssel villámlással.Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.08.06. szombat éjfélig Pénteken a délután nyugat felől egy lassuló mozgású, szombaton feloszló hidegfront éri el hazánkat.

Hatására a délután második felétől zivatartevékenység kezdődik az Alpokalján, mely fokozatosan kelet felé terjeszkedve, a nap utolsó óráiban jut el a Duna vonaláig. Éjszakától a középső országrészben valószínűek zivatarok, melyek szombaton délelőttre fokozatosan megszűnnek. Napközben inkább már csak az Ózd – Békéscsaba városok közti sávban alakulhat ki néhány dörgéssel, villámlással kísért intenzívebb zápor. Legfőbb kísérőjelenség a felhőszakadás lesz (lokálisan 20-40mm csapadék), de a nyugati, délnyugati határ közelében pénteken egy-egy heves zivatar is kialakulhat károkozó szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

Péntek (késő) délután a Dunántúlon, (késő) este a Duna-Tisza közén is nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik (50-70km/h) az északnyugati szél, zivataroktól függetlenül!

Pénteken az Alföldön 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Forrás : met.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!