Sejtelmük sem volt, mi vár ott rájuk.



Todd Frazier rendőrként dolgozik Long Beach-en, Mississippi államban. Szolgálat közben feltűnt neki egy autó, ami az út szélén állt. A vezetőülésen egy férfi ült és úgy tűnt, valami nincs rendben ezért Todd megállt, hogy segítsen. Ez csapda volt.  

Mikor a rendőr elhagyta a kocsit, a férfinek már semmi baja nem volt és abban a pillanatban még két ember jelent meg Todd mögött. Ez csapda volt – a három férfi a rendőrt az erdőbe akarta vinni. Megfenyegették, hogy elvágják a torkát. Todd megértette, hogy a férfiak komolyan beszélnek és valóban meg akarják őt ölni.

Todd nem volt egyedül azon a napon. A kocsiban ott volt Lucas, a rendőrkutya is, aki látta az egészet. De az autó zárva volt. Todd verekedni kezdett a férfiakkal de valahogy sikerült neki a kocsi kulcsát kivennie a zsebéből és kinyitni az autót. Lucas azonnal reagált, és rohant, hogy segítsen gazdájának. 

Lucas az egyik férfit a földre kényszerítette, és a lábát a hátára rakta, ám a másik két férfi eközben kocsival elmenekült a helyszínről. Sem Todd, sem a kutya nem sérültek meg, kisebb karcolással megúszták a verekedést. 

A rendőrkutyákat a tolvajok elkapására is ki tudják képezni, hogy segítsék a rendőrség munkáját. Csodálatos szaglásuknak köszönhetően hamar megtalálják az elkövetőt, de a drogokat és eltűnt embereket is.  

A rendőrség egyszerűen nem tudna ennyi bűncselekményt megoldani nélkülük. Lucas a rendőrkutya azonban nemcsak segített, ennél sokkal többet is tett munkája során: emberéletet mentett. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!