Átalakul az egészségügy: elektronikusan intézik majd a receptek felírását, a beutalókat, és a beteg minden adatát rögzítik.



Jövőre indul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), melyhez az egészségügyi szolgáltatókon kívül csatlakoznia kell például a mentőszolgálatnak és a gyógyszertáraknak is.

A szabályozás része a központi eseménykatalógus, amely a beteg kórtörténetét követi nyomon. Az orvosok ezáltal hasznos,  a gyógykezeléshez szükséges adatokhoz, információkhoz férhetnek hozzá. Minden érintett betegeknek joga lesz engedélyező vagy korlátozó nyilatkozatot tenni az egészségügyi és a hozzá kapcsolódó személyes adatai kezeléséről.

A változást követően lesz elektronikus recept, e-beutaló és e-profil funkció. amely az érintett TAJ-számából, születési idejéből, neméből, továbbá az egészségi állapotával, kórelőzményével, egyes beavatkozásaival kapcsolatos egészségügyi adatokból áll.

A receptfelírás is egészen más lesz! Az elektronikus vény birtokában mind a beteg, mind a meghatalmazottja jogosulttá válik a vény kiváltására. 

Az elektronikus beutaló is sok új lehetőséget nyújt. Pl. lehetőség lesz a szabad időpontok elektronikus foglalására. 

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!