Meg­alá­zó­, de sú­lyos probléma is ez!



Hihetetlen, de a 131 ezer forintos magyarországi átlagnyugdíj felét sem éri el a Kossuth-díjas Demjén Ferenc juttatásának összege.

"Havonta 48 500 forint nyugdíjat kapok. Hát, mit mondjak? Nagyon beosztom. Én ma is dolgozom, anyagi háttérrel is rendelkezem, de mindig, amikor az utalást a számlámon meglátom, azokra a korombeliekre gondolok, akik hasonlóan jártak, és most szociális juttatásokra szorulnak, hogy ebből a pénzből valahogy, nagyon szegényesen megéljenek" - mondta Rózsi.

"Nagyon bánt, hogy azok, akik egykor az életüket tették fel arra, hogy másoknak a muzsikálással örömet szerezzenek, ma nyomorognak. Az államszocializmus korszakában központilag szabályozták a fellépti díjakat, és tisztán emlékszem, hogy az ORI minden fellépésem után levonta a nyugdíjjárulékot.

Az egykori illetékesek egész egyszerűen nem fizették be a levont járulékokat, magyarul lenyúlták a zenésznyugdíjakat.

Nem értem, miért nem lehet bevezetni egy biztos támasztékot azoknak, akik így jártak. Nekem még vannak koncertjeim, és hálás is vagyok ezért. De mi van azokkal, akik röhejes összegekért vendéglátóznak? Egy vendéglátós zenekar manapság olyan alacsony gázsit kap egy szombat estéért – legyen az esküvő vagy más alkalom –, hogy nekem nem lenne pofám annyit fizetni" - mondta az énekes.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!