Csontrákot diagnosztizáltak nála - nem tudta legyőzni.Willem-Alexander király megerősítette, hogy egy hágai kórházban, 72 éves korában elhunyt az  Orániai–Nassaui-házból származó Krisztina hercegnő. Krisztina Beatrix testvére és a jelenlegi király nagynénje volt. Évek óta csontrákkal küzdött – írja a Royalcentral. „Nagyon szomorúak vagyunk, hogy testvérünk és nagynénink eltávozott. Krisztina különleges ember volt, hatalmas szívvel. A zene iránti szenvedélye és tehetsége sok embert érintett meg. Számos csodálatos emlékünk kötődik hozzá” – írták rokonai. 

Krisztina 1947. február 18-án született, édesanyja a későbbi királynő (1948-1980), Juliana, édesapja Bernhard herceg. Nővére Beatrix szintén trónra lépett, 1980-2013 között uralkodott. Szinte vakon született, miután édesanyja terhesen rubeola fertőzést kapott.  Ez áttételesen krízist is okozott a királyi családban, megismerkedett ugyanis Greet Hofmans gyógyítóval, és a család attól tartott, túl nagy befolyást gyakorol majd a királynőre. Krisztina szerencsére egy speciális szemüvegnek köszönhetően normális életet tudott élni. 

1975-ben férjhez ment Jorge Guillermohoz, akitől három gyermeke született: Bernardo, Nicolás és Juliana. Örökösödési jogáról lemondott, és felvette a katolikus vallást 1992-ben. Négy évvel később elvált férjétől.

A hercegnő utoljára januárban szerepelt a hírekben, amikor egy Rubens-rajzot bocsátott árverésre New Yorkban. A rajz 7 millió dollárért (2,3 milliárd forint) kelt el, ám az embereket nem ez bosszantotta fel, hanem az, hogy a hercegnő fel sem ajánlotta megvételre a képet holland múzeumnak. A holland államfő viszont annyit mondott, a döntés magánügy. A család vagyona a becslések szerint 61 milliárd forint.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!