Jön a hó és az ónos eső!



Készüljön fel arra, hogy jön a hó és az ónos eső!
Ma még a hideget leszámítva kellemes időnk lesz, de szerdán már beköszönt az igazi tél.
Kedden országszerte sok lesz a napsütés, de eső és hó nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és 7 fok között várható, de napközben már 2-6 fok lesz.

Szerdára a következő országos előrejelzés várható:

Éjszaka északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben már túlnyomóan borult időre számíthatunk. Az éjszaka második felében északon egyre többfelé várható csapadék, a nyugati részeken eső és ónos eső, míg az ország középső részén kezdetben hó, majd hajnaltól ott is egyre inkább ónos eső, később eső várható.

Napközben a csapadék keletebbre is egyre nagyobb területen ónos esőre és esőre vált át. Az ország déli felén kisebb a csapadék esélye, és csak reggeltől valószínű, de ezzel együtt nyugat felől arra is egyre inkább esőre van kilátás.
A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Csütörtöki országos előrejelzés

Délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. A Dél-Dunántúlon több órára kisüt a nap, de északkeleten ugyanakkor csak késő délután, estefelé csökken majd a felhőzet. Északon, északkeleten reggel és délelőtt helyenként eső, a határvidéken eleinte még ónos eső is előfordulhat, egyébként csapadék nem valószínű.

A déli szél többfelé megélénkül, és a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4 fok között lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten csupán plusz 3-4, míg délnyugaton már 11-12 fok körül várható.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!