A fejfájás egy igen kellemetlen állapot, amely ha rendszeressé válik, könnyedén megnehezíti, netán tönkreteheti bárki életét. A fejfájás okai mögött több dolog állhat, de leginkább kimerültség, stressz, trauma a kiváltó ok.

1. Arc körüli fájdalom

Ez a típusú fejfájás leginkább arc- és orr-üreg gyulladásra utalhat, főként ha magas lázzal, zavartsággal, szédüléssel küzdesz, és még gyengének is érzed magad, akkor ne habozz, keress fel egy orvost. A leggyakrabban allergiás reakció miatt gyulladnak be ezek az üregek, de a fertőzés sem kizárt. Az emiatt megnövekedett nyomás hatására alakul ki a fejfájás. Ilyen esetben az orvosok antibiotikumos kezelést írnak fel, illetve fájdalomcsillapítót is be lehet venni.

2. Fejfájás a homlok körül

Ez a leggyakoribb fejfájás típus, amit a leginkább a vérnyomás, feszült idegállapot ingadozása okoz. Ez a fejfájás típus időszakosan alakul ki, nem jellemző rá az állandóság. Ez a probléma kétszer gyakoribb a nők körében, mint a férfiak esetében.

3. Féloldali fejfájás

Ez a típus leginkább a migrénes fejfájásra jellemző, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon jelentkezik. Nem ritka a hányinger, émelygés, érzékenység a fényre, hangokra. Érdemes orvosi kivizsgálásra jelentkezni.

4. A szemek körül kialakuló fájdalom

Ezt leginkább idegzsába okozhatja, itt is inkább a nők érintettek. Ahogy a migrén esetében, itt is jellemző a féloldali fejfájás, de leggyakrabban a kellemetlen, olykor elviselhetetlen érzés a szemek környékén összpontosul. Sok esetben egy erős szag, illat váltja ki ezt a fejfájást, valamint kimutatták, hogy a dohányosok körében gyakoribb ez a panasz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!