Oszd meg másokkal is hogy jól kezdődjön az új évük!Már decembert írunk, ami azt jelenti, hogy hamarosan vége az évnek és átadja helyét a következőnek. Ilyenkor mindig eszünkbe jut, hogy milyen gyorsan repül az idő és egyik év a másik után. Elgondolkodunk a múlt évi újévi fogadalmakon, és hogy abból mi mindent sikerült teljesítenünk.

A te listád miből állt? Sikerült az egészet teljesítened vagy csak egy részét, a fennmaradót pedig meghagyod a következő évre? Esetleg már el is felejtkeztél róla? Talán épp itt az ideje, hogy számot vess magaddal és megnézd, hogyan állnak a dolgaid!

Szeretnénk, hogy sikereket érhess el, ezért készítettünk neked egy listát, hogy az év fennmaradó részét is termékenyen tölthesd, tele pozitív energiákkal és beteljesített célokkal. Íme, egy általunk összeírt lista, amelyet még Újév éjszakája előtt érdemes megtenned.

# 1 Keresd meg a legutóbbi újévi fogadalmak listádat

Az első, ahogy már említettük, az újévi fogadalmakhoz kapcsolódik. Manapság sokan készítenek ilyen listát, hogy számukra fontos dolgok véghezviteléhez legyen támpontjuk és büszkék lehessenek önmagukra.

Az egyik legnépszerűbb a fogadalmak közül a fogyás. Ha ez volt az egyik célod, hogy változtass a súlyodon, de még mindig  nem sikerült az ügy érdekében tenni semmit, ne aggódj, hiszen még mindig van időd. A lényeg, hogy légy eltökélt!

# 2 Menj el egy orvosi kivizsgálásra

Rengeteg ember van, aki szinte soha nem jár orvoshoz. Addig halasztják a dolgot, amíg valami probléma fel nem merül a szervezettel kapcsolatban. Pedig érdemes rendszeresen ellenőriztetni az egészségünket. Az év végének közeledte épp egy jó alkalom erre, nemde?

Szervezz meg egy időpontot egy teljes körű kivizsgálásra, hogy megtudhasd, minden rendben van-e a testeddel. 

# 3 Látogass el a fogorvoshoz

A következő a listában hasonló az előzőhöz és legalább olyan fontos is. Attól függetlenül, hogy teljes körűen kivizsgáltatod magad, a fogorvoshoz érdemes egy külön időpontot foglalni. Előfordulhat, hogy a fogakkal is problémák adódnak, még akkor is, ha egyáltalán nem érzünk fájdalmat. Minél hamarabb fény derül egy problémára, annál hamarabb és hatékonyabban lehet kezelni azt. 

# 4 Találkozz olyan barátokkal, akiket már régen láttál

A következő dolog, ami valójában jót tehet neked és másoknak is, ha olyan barátokkal találkozol, akikkel hosszú ideje nem láttál. Így felfrissítheted a kapcsolatot azokkal, akikkel mostanában kicsit elsiklottatok egymás felett.

Ha néhányan lemorzsolódtak közülük, talán itt az ideje felkeresni őket és bocsánatot kérni vagy megbocsátani. Ezáltal erősebbé válhatsz és esélyed lesz arra is, hogy a következő évet kevesebb gonddal és sokkal pozitívabban kezdhesd el.

# 5 Bocsáss meg

Meg kell tanulnunk megbocsátani azoknak az embereknek, akik valami rossz dolgot követtek el ellenünk, hogy azáltal jobban érezhessük magunkat. A megbocsátás ereje hatalmas. Nem csak azt teszi boldogabbá, akinek megbocsátasz, de téged is sokkal pozitívabb és erősebb személlyé tesz.

Amikor megbocsátasz valakinek, meg tudsz szabadulni rengeteg negatív energiától, ezáltal sokkal boldogabb életet élhetsz majd. A gyakorlat pedig nagyon egyszerű. Beszélned kell azzal a személlyel, aki megbántott téged, és őszintén, higgadtan elmondanod neki mindent, amivel megsértett, hogy mindketten tisztában legyetek a dolgokkal.

Akár le is írhatod ezeket a dolgokat neki, a lényeg, hogy érezd a megbocsátás érzését magadban, hiszen csak ekkor szabadíthatod fel a lelked a múltbéli fájdalmaktól. Így végre negatív energiáktól mentesen, könnyeden kezdheted el az új Évet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!