Ne mulaszd el!Az utóbbi 5 évben másfélszeresére nőttek a bankszámlával kapcsolatos költségek. Mióta bevezették a tranzakciós illetéket azóta a bankszámlások csak fizetnek, fizetnek és fizetnek. A legjobban az utalások drágultak, ami nem is csoda hiszen ezt használjuk a legtöbben.

A KSH adatai alapján 2018. februárjában körülbelül háromszor annyiba kerül 25 ezer forintot átutalni egy bankszámláról, mint hat évvel ezelőtt.   

Hogyan spórolhatunk?

Pár éve bevezették a pénzügyi rezsicsökkentés jegyében a havonta 2 ingyenes készpénz felvételt, aminek keretében 150 ezer forintos limittel havonta kétszer ingyen vehetünk fel pénzt a bankautomatából. Ez csak a lakosságra vonatkozik, a cégek nem kaptak ilyen könnyítést.

De figyelem! Az ingyenes készpénzfelvételhez nyilatkozat kell! Ha ezt nem tetted meg, vagy többet veszel ki, mint havi 150 ezer forint, akkor ráterhelnek a számládra. Több banknál is van minimumdíj, így a levonás százalékos mértéke meglepően magas lehet. Például 5000 forint felvétele belekerülhet akár 1200 forintba is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!