Nem véletlen, hogy Andy Vajna nevét nem említettáról megfeledkezett a filmipar az Oscar gálán.



Hollywood  meggyalázta Andy Vajna emlékét azzal, hogy nem találták említésre méltónak az elhunyt filmeseket felsoroló blokkban.

Pedig hivatalosan értesítették őket a haláláról. Ám Andy Vajnáról csak az Oscar weboldalán emlékeztek meg. Kizárható tehát, hogy az Amerikai Filmakadémia tagjai 'véletlenül' felejtették el őt. Furcsa, hogy jelmeztervezők, operatőrök és hangvágók azonban helyet kaptak a rangos filmes esemény megemlékező blokkjában.

A producer özvegye, Vajna Tímea is felháborodott a példátlan mellőzöttségen. Instagram oldalán hangot is adott nemtetszésének.

„Felháborító és nagyon szomorú, hogy egy ilyen nagy embert, mint Andy Vajna, nem tette be az Academy az in memoriamba! Mi minden papírt elküldtünk és többször beszéltünk velük. De nem hagyjuk annyiban!' – áll az özvegy posztjában.

Mi lehet a döntés hátterében?

Sokak szerint a legnagyobb hibája az volt, hogy független filmesként betört a nagy hollywoodi filmstúdiók „játszóterére” és átírta a szabályokat. Andy ugyanis korábban soha nem látott gázsit fizetett színészeknek és forgatókönyvíróknak. A felsrófolt árak arra kényszerítették a szakmát, hogy ők is többet fizessenek, így közvetve dollármilliókat „húzott ki” a stúdióóriások zsebéből. Mindeközben példátlan ügyességgel spórolt a filmek költségein, így óriási profitot termeltek a mozijai. Ez az, amit sosem tudtak megbocsátani neki Hollywoodban! Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!