Lehetetlen lesz figyelmen kívül hagyni, egyszerűen vonzza a tekintetet.Bár egy kicsivel több időt vesz igénybe az elkészítése a hagyományos vajas kenyeres módszerhez képest, ennek ellenére megéri vele foglalkozni.

Az alapanyagként szolgáló leveles tésztát magunk is elkészíthetjük, de ma már boltban is (fagyasztva) megvásárolható. Ez utóbbit, természetesen ki kell olvasztani felhasználás előtt, továbbá belisztezett gyúródeszkán ki kell nyújtani.

A tésztára tegyük rá a kis kanalakat, majd körvonaluk mentén vágjuk ki őket, ezután helyezzük a tésztakanálkákat a kanállal együtt, sütőpapírral bélelt tepsibe.

A kanál érintkezzen a tepsivel. Mindegyik tésztadarabot nyomjuk rá a kanál formájára, hogy valóban kanál alakot kapjunk.

15 percig, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz, süssük 180 fokos sütőben.

Amikor kész, hagyjuk kihűlni, a kanalakat óvatosan válasszuk le tésztáról.

A továbbiakban a töltelékkel töltjük meg a tésztakanalakat: Az előzetesen lefagyasztott vajat lereszeljük, ezt a reszeléket szórjuk a kanál homorú részébe, majd erre különböző tölteléket helyezünk. Ez akár lehet kaviár (ikra), velő, szendvicskrém, francia vagy más egyéb saláta. A vaj helyett használhatunk reszelt sajtot is, ez mindössze ízlés kérdése. Forrás

 

Videón is megnézheted, hogy készül ez a különlegesség.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!